Snelle levering in heel Belgi├ź Alleen de beste kwaliteit Levering direct uit voorraad Van 1 tot 10.000M┬▓

Moestuin Potgrond

Moestuin potgrond


Het is van belang om te zorgen voor een goede voeding van uw moestuin, dit doet u met behulp van moestuin potgrond. Naast water hebben uw groenten en gewassen namelijk ook voeding nodig om goed te kunnen groeien. Onze biologische moestuin potgrond is speciaal voor de toepassing in moestuinen.
 

Wat is moestuin potgrond?


Wat is moestuin potgrond en wat maakt deze potgrond anders dan andere soorten potgrond? Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten potgrond met vaak de keuze uit universeel of  biologisch. Naast moestuin potgrond speciaal voor de moestuin is er bijvoorbeeld ook kokos potgrond en kwekers potgrond. Onze moestuin potgrond is speciaal ontwikkeld voor moestuinen en het verschil met andere soorten potgrond is daarom:
  • Potgrond voor in de moestuin is 100% biologisch. Dat betekent dat er geen chemische kunststoffen in de potgrond voorkomen en dat is bij de groei van groenten en gewassen natuurlijk wel zo veilig en gezond.
  • Moestuin potgrond bevat grondstoffen zoals turfsoorten, kalk en biologische meststoffen  Door uw eigen moestuin aan te leggen, helpt u het milieu een handje. Uw kruiden en groenten worden op een gezonde manier gekweekt.
  • Onze moestuinpotgrond is goed voor maar liefst twee maanden voeding. Voeg zo nu en dan voldoende water toe en uw groentesoorten, gewassen, kruiden en diverse fruitsoorten zullen groeien als kool!
Kortom: het is zeker aan te raden om te kiezen voor speciale moestuin potgrond, wanneer u op zoek bent naar een geschikte soort potgrond voor uw moestuin.

Zó gebruikt u moestuin potgrond


Naast dat het van belang is om speciale moestuin potgrond te gebruiken, is het belangrijk om bij uw moestuin ook rekening te houden met factoren zoals licht (zon) en wind. Voordat u de moestuin aanlegt is het belangrijk om een geschikte plek te kiezen. Kies een plek waar uw groente, kruiden en fruitsoorten straks het meeste zonlicht kunnen vangen: zonlicht is namelijk enorm belangrijk. Houd ook rekening met wind als factor. Warme lucht is prima, maar koude lucht zal uw moestuin geen goed doen. Wanneer u een geschikte plek heeft gevonden, is het tijd om met de grond van de moestuin aan de slag te gaan. Zorg eerst dat u de natuurlijke grond vlak maakt en dat u de aarde omspit waarna u onkruid en begroeiing verwijdert. Mocht er geen natuurlijke grond aanwezig zijn, breng dan eerst een laag tuinaarde aan. Vervolgens brengt u een flinke laag van ongeveer 10 centimeter met onze moestuin potgrond aan. Zorg voor regelmatig onderhoud en geef de gewassen regelmatig water.

Diverse aantallen zakken biologische moestuin potgrond


Potgrond.be heeft diverse aantallen zakken met biologische potgrond voor uw moestuin. U kunt onze moestuin potgrond afnemen in handige zakken van 70 liter. Standaard staan in onze webshop een aantal combinaties. Opties om uit te kiezen, zijn bijvoorbeeld:
  • 7 x 70 liter moestuin potgrond, dit staat gelijk aan ongeveer 490 liter.
  • 28 x 70 liter moestuin potgrond, gelijk aan ongeveer 1960 liter.
  • 39 x 70 liter moestuin potgrond, goed voor 2730 liter grond.
De 70 liter zakken waarin de moestuinpotgrond te vinden is, zijn eenvoudig in gebruik. U kunt de zak openen door de bovenzijde er simpelweg vanaf te snijden of te knippen. Vervolgens kunt u de grond eenvoudig in de moestuin doen. De grond is gemakkelijk te mixen met de grond of tuinaarde en door voldoende water toe te voegen zorgt u voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond en aarde luchtig blijven, zodat uw moestuin lucht krijgt en de kans krijgt om goed te groeien.
 


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten