Snelle levering in heel Belgi√ę Alleen de beste kwaliteit Levering direct uit voorraad Van 1 tot 10.000M¬≤

Overeenkomsten en verschillen tussen potgrond en tuinaarde 

Overeenkomsten en verschillen tussen potgrond en tuinaarde¬† Regelmatig wordt ons de vraag gesteld; ‘Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?’. In de bouwmarkt, in webshops, in tuincentra en andere winkels wordt er namelijk zowel potgrond als tuinaarde - in verschillende varianten - aangeboden, maar wat is precies het verschil? We lichten graag de verschillen en overeenkomsten tussen potgrond en tuinaarde toe.

Tuingrond

De grond die in de tuin wordt gebruikt is een belangrijke factor voor de ontwikkeling en groei van planten, bloemen, bomen en andere gewassen. Maar elke tuingrond is anders en sommige gewassen kunnen zich beter ontwikkelen wanneer er gebruik wordt gemaakt van een specifieke tuingrond. De samenstelling van tuingrond is afhankelijk van uw woonplaats, maar meestal bestaat tuingrond uit zand, organisch materiaal en klei. Daarnaast bestaat de tuingrond over het algemeen uit een bovenlaag en een onderlaag, die vaak een andere samenstelling hebben. Het doel van de verschillende lagen in de tuingrond is om water zo goed mogelijk vast te houden en/of door te geleiden. De bovenlaag van tuingrond bevat meestal de belangrijkste voedingsstoffen. Om tuingrond te verbeteren en hierdoor de groei en ontwikkeling van gewassen te bevorderen, wordt aangeraden om de grond regelmatig te verversen, bijvoorbeeld met (biologische) tuinaarde of (biologische) potgrond.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde - ook bekend als teelaarde of zwarte grond - wordt ook wel gezien als aanvulgrond voor de tuin. Hierdoor wordt de tuingrond vruchtbaarder. Tuinaarde is verkrijgbaar in zowel een bemeste als een onbemeste variant. Wanneer er over bemeste tuinaarde wordt gesproken, zijn er (biologische) meststoffen aan de tuinaarde toegevoegd. Tuinaarde bestaat uit een combinatie van tuinturf en compost, al dan niet aangevuld met meststoffen.

Tuinaarde is een goede keus voor tuinen waar bomen, struiken en vaste planten groeien. Ook voor het opvullen van (plant)gaten in de tuin kan tuinaarde prima worden gebruikt.

---> Koop bemeste tuinaarde op Potgrond.be

---> Koop onbemeste tuinaarde op Potgrond.be

Wat is potgrond?

Potgrond heeft wel degelijk verschillen als u het vergelijkt met tuinaarde. Potgrond bestaat namelijk uit een combinatie van verschillende componenten die de groei van gewassen bevordert, zoals veenmos, organische materialen en aanvullende voedingsstoffen.

Potgrond is een uitstekende keuze wanneer u zelf planten en/of bloemen wilt kweken. Ook voor moestuinen is potgrond een goede keuze. In tegenstelling tot tuinaarde is potgrond veel lichter en luchtiger van structuur. Hierdoor loopt water er gemakkelijker doorheen en kunnen de wortels van de gewassen zich beter verspreiden in de grond.

Lees ook: De voordelen van potgrond

Potgrond is - zoals de naam al zegt - ook ideaal voor gebruik in bloempotten en plantenbakken. De structuur van potgrond zorgt ervoor dat het niet te drassig wordt, waardoor uw planten en/of bloemen kunnen ‘verdrinken’. Wanneer uw gewassen in de potten en bakken goed gegroeid zijn, kunnen ze eventueel worden overgeplaatst naar een open tuin waar gebruik wordt gemaakt van tuinaarde / teelaarde - al dan niet in combinatie met een toplaag potgrond.

---> Potgrond kopen op Potgrond.be

Tuinaarde en potgrond bestellen op Potgrond.be

In de webshop van Potgrond.be kunt u eenvoudig en snel verschillende soorten tuinaarde en potgrond kopen. De potgrond of tuinaarde wordt bij u thuis - of welke locatie u ook wenst - geleverd in big bags of in zakken van 70 liter. Naast potgrond en tuinaarde vindt u op Potgrond.be ook een uitgebreid assortiment aan andere tuinbenodigdheden, waaronder tuinturf, cacaodoppen, houtsnippers, verschillende zandsoorten en aanplantgrond…  

potgrond-tuinaarde-verschillen

Hebt u een vraag over potgrond, tuinaarde of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website

 
  Luc     26-08-2022 15:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.